Mamma till Emilia

Smarrig köttgryta

Du behöver:

1 hel fläskkarré

3 morötter

1 burk champinjoner

1 Gul lök

3 schalottenlökar

2-3 msk oxfond

1 köttbuljongtärning

2 dl rött vin

2 dl vispgrädde

En skvätt soja

3-5 dl vatten

6 st kryddpepparkorn

3 lagerblad

Potatis

Skär köttet i mindre bitar och marinera med soja och låt stå i nån halvtimme. Hacka löken, bryn köttet och löken tillsammans i några minuter. Häll sedan i alla ingredienser förutom morötterna och champinjonerna. koka upp och låt sedan småkoka på 3an i ca 2-3 timmar, rör om då och då så att  det inte bränns fast i botten. Ca 20 min innan grytan är klar så skär du morötterna och potatisen i mindre bitar och låt koka färdigt i grytan. Du kan även tillsätta lite soja till om det behövs. Om du tycker att det är för lite sås kvar i grytan när det kokat ett tag kan du tillsätta lite till av varje ”vätskeingrediens”. När grytan är klar ska köttet va så mört att det bara strimlar sönder, min stod i 3 timmar och köttet va helt perfekt! När jag gör grytan går jag lite på känsla, så alla mått kanske inte stämmer helt 100%, man får smaka sig fram. Salta om ni vill men jag tycker inte att det behövdes.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats