Du behöver:
1 hel fläskkarré
3 morötter
1 burk champinjoner
1 Gul lök
3 schalottenlökar
2-3 msk oxfond
1 köttbuljongtärning
2 dl rött vin
2 dl vispgrädde
En skvätt soja
3-5 dl vatten
6 st kryddpepparkorn
3 lagerblad
Potatis
Skär köttet i mindre bitar och marinera med soja och låt stå i nån halvtimme. Hacka löken, bryn köttet och löken tillsammans i några minuter. Häll sedan i alla ingredienser förutom morötterna och champinjonerna. koka upp och låt sedan småkoka på 3an i ca 2-3 timmar, rör om då och då så att det inte bränns fast i botten. Ca 20 min innan grytan är klar så skär du morötterna och potatisen i mindre bitar och låt koka färdigt i grytan. Du kan även tillsätta lite soja till om det behövs. Om du tycker att det är för lite sås kvar i grytan när det kokat ett tag kan du tillsätta lite till av varje ”vätskeingrediens”. När grytan är klar ska köttet va så mört att det bara strimlar sönder, min stod i 3 timmar och köttet va helt perfekt! När jag gör grytan går jag lite på känsla, så alla mått kanske inte stämmer helt 100%, man får smaka sig fram. Salta om ni vill men jag tycker inte att det behövdes.