Header Image

Mamma till Emilia

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Smarrig köttgryta

Publicerad,

Du behöver:

1 hel fläskkarré

3 morötter

1 burk champinjoner

1 Gul lök

3 schalottenlökar

2-3 msk oxfond

1 köttbuljongtärning

2 dl rött vin

2 dl vispgrädde

En skvätt soja

3-5 dl vatten

6 st kryddpepparkorn

3 lagerblad

Potatis

Skär köttet i mindre bitar och marinera med soja och låt stå i nån halvtimme. Hacka löken, bryn köttet och löken tillsammans i några minuter. Häll sedan i alla ingredienser förutom morötterna och champinjonerna. koka upp och låt sedan småkoka på 3an i ca 2-3 timmar, rör om då och då så att  det inte bränns fast i botten. Ca 20 min innan grytan är klar så skär du morötterna och potatisen i mindre bitar och låt koka färdigt i grytan. Du kan även tillsätta lite soja till om det behövs. Om du tycker att det är för lite sås kvar i grytan när det kokat ett tag kan du tillsätta lite till av varje ”vätskeingrediens”. När grytan är klar ska köttet va så mört att det bara strimlar sönder, min stod i 3 timmar och köttet va helt perfekt! När jag gör grytan går jag lite på känsla, så alla mått kanske inte stämmer helt 100%, man får smaka sig fram. Salta om ni vill men jag tycker inte att det behövdes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *