Mamma till Emilia

Kyckling och ris

Jag gjorde iordning lite mat åt Emilia som jag kunde frysa in, brukar vanligtvis köpa burkmat men ibland tycker jag det är kul att laga lite själv. Blev i alla fall kyckling med ris i tomatsås, körde lite på känsla så vet inte exakt hur mycket jag hade av allt men här får ni ungefärligt recept:

Räcker till ca 6 barnmatsburkar

1 stor kycklingfile

2 dl ris (okokt)

2-3 dl buljong (vattnet där kycklingen kokat i)

2 lagerblad

1-1,5 dl passerade tomater

2 dl matlagningsgrädde

4-5 kryddpepparkorn

Vitpeppar

Mjöl/maizena

Koka kycklingen i ca 15-30 min i 1 liter vatten med lagerbladen och kryddpepparkorna, när kycklingen är klar så sparar du vattnet och tar ut kycklingen, sedan skivar du kycklingen i mindre bitar. Koka upp riset, (jag gjorde riset lite överkokt så det blir mjukt och lätt att tugga) och ställ av. Sedan häller du lite margarin i en stekpanna, häll i buljongen, grädden och passerade tomaterna, krydda med lite vitpeppar. Strö över lite mjöl eller maizena för att få såsen att tjockna. När såsen är klar blandar du i kycklingen och riset, sedan är det klart! Emilia fick provsmaka och hon verkade gilla det i alla fall =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats