Ahlgrens bilar pannacotta, recept hittar ni här
Cupcakes receptet fick jag utav Madde och såhär gör du:
Cupcakes
120g choklad
100g smör
1 1/4dl socker
1dl mjöl
1/2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
2 ägg
75g choklad, grovt hackad
Vaniljfrosting
4msk smör, rumsvarmt
100g Philadelphia
5dl florsocker
3tsk vaniljsocker
Cupcakes
Smält smör och choklad i en kastrull. Häll socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan. Häll över chokladblandningen och rör ihop. Blanda försiktigt ner den hackade chokladen. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, fyll formarna. Detta receptet räcker till ca 9st. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. När en provsticka kommer ut ren är de klara. Låt svalna på galler.
Vaniljfrosting
Vispa smöret krämigt med elvisp, tillsätt Philadelphia och vispa fluffigt. Häll i vaniljsockret och florsockret lite i taget, vispa till en slät massa. Låt stå en stund i kylskåp ifall den är för mjuk för att spritsa.
(Morotskakorna får ni recept på sen, för nu vaknade Emilia)