Jag gjorde iordning lite mat åt Emilia som jag kunde frysa in, brukar vanligtvis köpa burkmat men ibland tycker jag det är kul att laga lite själv. Blev i alla fall kyckling med ris i tomatsås, körde lite på känsla så vet inte exakt hur mycket jag hade av allt men här får ni ungefärligt recept:
Räcker till ca 6 barnmatsburkar
1 stor kycklingfile
2 dl ris (okokt)
2-3 dl buljong (vattnet där kycklingen kokat i)
2 lagerblad
1-1,5 dl passerade tomater
2 dl matlagningsgrädde
4-5 kryddpepparkorn
Vitpeppar
Mjöl/maizena
Koka kycklingen i ca 15-30 min i 1 liter vatten med lagerbladen och kryddpepparkorna, när kycklingen är klar så sparar du vattnet och tar ut kycklingen, sedan skivar du kycklingen i mindre bitar. Koka upp riset, (jag gjorde riset lite överkokt så det blir mjukt och lätt att tugga) och ställ av. Sedan häller du lite margarin i en stekpanna, häll i buljongen, grädden och passerade tomaterna, krydda med lite vitpeppar. Strö över lite mjöl eller maizena för att få såsen att tjockna. När såsen är klar blandar du i kycklingen och riset, sedan är det klart! Emilia fick provsmaka och hon verkade gilla det i alla fall =)